Test Falken Espia EPZ2

Falken tester sitt nye vinterdekk Espia EPZ2

Sammen med representanter fra Norgesdekk fikk flere av oss fra Dekkmesteren anledningen til å være med da Falken skulle teste sitt nye piggfrie vinterdekk Espia EPZ 2 i Kuusamo, Finland.
falken test 1
Ankomst Kuusamo 
Fredag den 3.mars reiste vi fra Gardermoen til Rovanioemi. Der ble vi hentet og fraktet videre til Kuusamo med buss.Ved ankomst SOKOS Hotel i Kuusamo så ble vi møtt av Falken's Crew & Management. Her fikk vi alle hver vår 30-års jubileum Porsche 911 modell i miniatyr som gave og en flott Falkenlue til bruk neste dag.
falken test 2
På testbanen
Etter en tidlig frokost lørdags morgen bar det av sted til testbanen. Her fikk vi prøve ut Espia EPZ 2 på et utvalg VW og Audi modeller. Testkjøringen innbefattet slalom mellom kjegler, akselerasjon - oppbremsing - unnamanøver, landeveiskjøring og is-drifting. Is-drifting var uten tvil den mest populære øvelsen.
 
falken test 3
Mellom dekk testene så ble vi vartet opp av Falken crew med varm suppe, pannekaker og drikke/kaffe.
Deltakerne fikk også sitte på hos profesjonelle rallyfører som tok alle med ut på en skikkelig spinn på driftebanen.
Espia EPZ 2 innfridde forventningene
Falken produserer 20 millioner dekk i året og har vært representert i Norge i mange år. 
De vet hvordan du får mest mulig ut av et dekk og det var knyttet store forventninger til Espia EPZ 2, som har gjennomgått betraktelige forbedringer siden Espia EPZ kom på markedet i 2009.

EPZ 2 er et dekk som innfrir forventningene, og må vel kunne sies å være et piggfritt dekk med topp ytelse for ekstreme vinterforhold. Et dekk som har fått forbedret ytelse på både vått og tørt underlag. Espia EPZ 2 har gode handling-egenskaper og godt akselerasjonsgrep på både snø og is.
  
falken test 4