Vinterdekk

Vinterdekk

Velg merke i listen under

Riktige vinterdekk er ditt ansvar

Det er store forskjeller i veigrep og slitestyrke mellom de ulike dekkmerkene. Å velge riktige dekk handler om mye mer enn å ha den rette dekkdimensjonen til bilen din. Det er ditt ansvar å sikre best mulig grep uansett føre. At dekkene har godt veigrep og er tilpasset din bil er derfor veldig viktig. Hos Dekkmesteren får du vinterdekk fra kjente merker som presterer jevnt bra i dekktestene. Vi fører dekk fra kjente merker som Michelin, Vredestein, Nokian, Continental, Falken, GoodYear og Sailun.


Hos Dekkmesteren kan du være trygg på at vi vet hvilke vinterdekk som er de beste for deg og bilen din, enten du bestemmer deg for piggdekk eller piggfritt.

Når skal man skifte til vinterdekk?

Piggdekk kan du ikke sette på før 1. november hvert år og du må ta de av igjen innen første mandag etter påsken. I Nord-Norge er piggdekk tillat mellom 16.oktober og og 30.april, mens det er egne regler for Oslo, Bergen og Trondheim.

Piggdekk eller piggfritt?

Det vanligste spørsmålet når folk kjøper vinterdekk er om de trenger piggdekk eller ikke, og mange er usikre på hvilken type dekk de skal velge.


Det er ikke noe entydig svar på hva som er best av pigg eller piggfritt, og det selges i dag like mange piggfrie dekk som piggdekk. Både innen pigg og piggfritt har vi dekk som både er slitesterke og har svært gode vinteregenskaper.

Pigg og piggfrie dekk har forskjellige egenskaper. På våt is og hardpakket snø er piggdekk best, mens piggfrie dekk er støysvake og gir bedre komfort. Skal du mye til fjells, på hytte eller benytter fjelloverganger, er piggdekk som regel det sikreste. Dersom du verdsetter dekk som er støysvake på bare veier er piggfrie dekk det rette valget. Du kan også sette på piggfrie dekk tidligere om høsten, og beholde dem lenger om våren. Dette kan være en fordel ved raskt skiftende værforhold og temperaturendringer.

Vel så viktig som valg av dekkmerke og kvalitet er det å sikre at dekkene har tilstrekkelig mønsterdybde. Minstekravet på vinterdekk er 3mm
Flere land, som Tyskland, tillater ikke kjøring med pigger. Med piggfrie dekk må du passe på ikke å overskride den hastigheten dekket er bygget for. Dekk for norske forhold er vanligvis Q-dekk (160 km/t).
Enten du legger størst vekt på kvalitet, sikkerhet eller økonomi, vil vi at du skal være trygg når du velger å handle fra Dekkmesteren.

Gode vinterdekk gir deg mer kontroll

Regelen er at dybden på vinterdekk skal være minimum 3mm på det mest slitte punktet. Det er viktig å huske at om dekkene skal vare ut hele vinteren, så kan det være lurt å bytte selv om du ligger rett over dette. Gode vinterdekk gir deg mer kontroll over bilen og du minimerer risikoen for at ulykker skal skje på glatt føre.

Piggdekk trenger også innkjøring på asfalt. En god pekefingerreglen kan være å kjøre ca. 1000 km før sesongen starter.

Vinterdekk med godt grep er viktigst. Hos oss får du et bredt utvalg av dekk fra flere kjente produsenter som har vært på det norske markedet i flere år.
Michelin X-ICE Snow
Dekkmesteren anbefaler

Nye Michelin X-Ice Snow

Nye X-Ice Snow er et piggfritt vinterdekk for maksimal sikkerhet under nordiske forhold. Topp ytelse under hele dekkets levetid, ikke bare når dekket er nytt. Opptil +12.000 km levetid i forhold til konkurrentene.
Michelin X ICE Snow
Site-US2x

- vår hoved samarbeidspartner

Michelin er Dekkmesteren sitt hovedmerke og er det største premium-merket for vinterdekk i kjeden. Ved å velge MICHELIN vil du ikke bare være i stand til å kjøre lenger på dekkene, men du vil også gjøre en liten samfunnsinnsats. MICHELIN dekk slites saktere og du trenger ikke å skifte dekk like ofte. Dette betyr forbruk av færre råvarer og mindre resirkulering. Uansett kjøretøy og dekktype kan du være sikker på at et MICHELIN-dekk er av høy kvalitet og vil gjøre kjøreopplevelsen enda bedre.
Stabel%20med%20dekk-S%C3%98K

 


Prøv vår nye nettbutikk!

FINN DEKK TIL DIN BIL

Flere av våre forhandlere tilbyr nå en online bestillingsløsning hvor du kan kjøpe
dine nye dekk hjemmefra og få dekkene montert allerede neste dag!