Aktuelt

Vinterdekk med godt grep er livsviktig

Vinteren er i anmarsj og det er igjen tid for å finne frem vinterdekkene. Uansett dekkmerke og alder på dekkene er det en ting du uansett må ha når kulda setter inn og snøen legger seg – nemlig godt grep!
Vinterdekk
Godt grep og kort bremselengde er faktisk det nordmenn først og fremst ser etter når de kjøper vinterdekk. For ingenting er vel mer frustrerende enn å bli stående i den siste motbakken enten det er på vei hjem, på vei til hytta eller en snartur på fjellet. Men viktigst av alt er det å kunne stoppe i tide.
Godt grep og kortest mulig bremselengde er selvsagt helt avgjørende og livsviktig dersom det oppstår en nødsituasjon.

Mens piggdekk av mange er ansett som det beste valget for nordiske vinterforhold, er piggfrie vinterdekk derimot foretrukket blant de som først og fremst kjører i byområder. Eksempelvis kjører hele 80 prosent av bilistene i Oslo-området med piggfrie vinterdekk. Piggfrie dekk gir de mest komfortable kjøreegenskapene. På snø gir piggfrie dekk like godt, eller bedre grep enn piggdekk. På isete underlag må man kjøre mer forsiktig og mer forutseende enn med piggdekk.

Gode vinterdekk er ditt ansvar

Det er ditt ansvar å sikre best mulig grep uansett føre. At dekkene har godt veigrep og er tilpasset din bil er derfor veldig viktig. For å finne ut hvilket vinterdekk som passer nettopp dine behov anbefaler vi at du tenker på hvor og under hvilke forhold du kjører mest om vinteren. Vinterdekk brukes under svært varierende forhold, og mange dekkegenskaper må kombineres i ett og samme dekk.

Mønsterdybden er avgjørende

Du har kanskje hørt det før, men mønsterdybden i dekket er faktisk ekstremt viktig for hvordan dekket oppfører seg både når det er vann på veien og hvordan vinterdekk griper på snø og is. Mange bilister kjører rundt med en falsk trygghet om at dekkene i flere sesonger har tilnærmet samme egenskaper som da de var nye, men det er nok veldig langt fra tilfellet. Som du kan se av grafen under reduseres faktisk dekkets egenskaper kraftig allerede etter første sesongen, og halveres etter to sesonger (ca. 20 000 km)
Slitasje%20vinterdekk
Uoffisielle resultater fra gjennomsnittstester gjort med flere dekkmerker
I henhold til loven skal vinterdekk ha minimum 3 mm mønsterdybde, men vi anbefaler å skifte ved 4 mm for å være best mulig rustet for varierende norske vinterforhold. I tillegg er riktig lufttrykk viktig for at dekkene skal fungere optimalt.

Test forholdene

Mer enn 90 av 100 bilførere tester ikke hvor glatt veibanen er ved å trampe på bremsen under kjøring. Så enkelt er det å få et øyeblikkelig og verdifullt inntrykk av hvor dårlig eller godt grep dekkene egentlig har. Gjør det til vane å teste friksjonen med små tramp på bremsepedalen. Da vil du fort lære å ”lese” veibanen og forholdene.

Vi anbefaler dessuten at man gjør til en vane å vaske hjulene en til to ganger i uken, på grunn av saltet som fester seg på dekkbanen. Dette vil gi langt bedre veigrep på glatte veier.

Godkjent dekkverksted

Trenger du hjelp eller råd i forbindelse med dekkskifte så ta gjerne kontakt med din nærmeste Dekkmesteren avdeling. Alle våre verksteder er godkjent som dekkverksted av Statens Vegvesen. Hos oss kan du være sikker på at alt arbeid blir utført på en profesjonell og trafikksikker måte. Vi har godkjent teknisk utstyr, god kvalitetssikring og lang erfaring med reparasjon og omlegg av dekk. Du skal være trygg når du velger å handle dekk hos Dekkmesteren.

Flere aktuelle saker

Bobil%20Michelin_crossclimate

Michelin CrossClimate Camping

MICHELIN CrossClimate Camping, eksklusivt høy-ytelses bobildekk fra Michelin.
Dekk%20service

Bil og Fritid på Råholt overtas av Dekkmesteren AS

Dekkmesteren AS har inngått avtale med eierne av Bil og Fritid AS om overtagelse av selskapet i forkant av vårsesongen 2022.
IMG_2834

Dekkmesteren server Porsche World Roadshow

Dekkmesteren får dekkservice oppdraget under Porsche World Roadshow på Rudskogen.
80499366_2293367344100732_8082001172480655360_o

Dekkmesteren AS overtar Dekk og Felgservice AS i Askim

Dekkmesteren AS har inngått avtale med eier av Dekk og Felgservice AS, Lars Helge Brettingen, om overtagelse av selskapet fra årsskiftet.
X%20ice%20north4%20link

Michelin X ICE NORTH 4

Nytt piggdekk fra Michelin med enestående kontroll på krevende nordiske vinterveier! Nr. 1 på bremsing på is, både med nye dekk og etter 10.000 km
michelin-primacy-4%20without%20%20strip-01-01

Michelin Primacy 4

Nye Primacy 4 kan vise til enestående ytelse ved nedbremsing på vått føre fra første til siste kilometer, og varer i gjennomsnitt 18 000 km lenger enn konkurrentene.
>>> Nyhetsarkiv
Nyhetsarkiv
Stabel%20med%20dekk-S%C3%98K

 


Prøv vår nettbutikk!

FINN DEKK TIL DIN BIL

Flere av våre forhandlere tilbyr nå en online bestillingsløsning hvor du kan kjøpe
dine nye dekk hjemmefra og få dekkene montert allerede neste dag!