Test Sommerdekk

ADAC, som er NAFs søsterorganisasjon i Tyskland, har testet et stort utvalg av sommerdekk i dimensjonen 205/55 R16 V som tilbys i 2015. 
dekktest
Sommerdekk fra alle de store merkene 
ADAC vektlegger spesielt egenskapene under kjøring på våt vei, og den gode nyheten er at kvaliteten jevnt over stadig blir bedre på de fleste sommerdekkene. ADAC velger å ta med alle de store premium-merkene i motsetning til NAF-testen her hjemme.

Testen omfatter de mest populære sommerdekkene i Tyskland. De samme dekkene selges også her i landet, men Nokian - en av bestselgerne i Norge - har ikke deltatt i testen siden dette merket primært selges i Norden. 
michelin primacy3
Michelin Primacy3 beste sommerdekk
De beste sommerdekkene i testen kommer alle fra kjente merker. Øverst kom Michelin Primacy 3.
Michelin Primacy 3 er ekstremt lettkjørt, sikkert og balansert i alle situasjoner. Dekkene sørger for at bilen beholder grepet i de mest kritiske situasjoner. Bremsegrepet på vått underlag er også bra og dekket er stillegående og komfortabelt. 

Følgende dekk får betegnelsen ”meget god” i testen:

- Michelin Primacy 3
- Goodyear Efficient Grip Performance
- Continental ContiPremiumContact 5
- Dunlop Sport BluResponse
- Pirelli Cinturato P7 Blue
- Bridgestone Turanza T001

Hele testen får du her: ADAC test 
 
Michelin har lenge vært ledende i utviklingen av miljødekk. Det gjør at et kjøp av Michelin-dekk ikke bare er et godt valg i forhold til kvalitet, men også i forhold til miljøvennlighet.
Uansett kjøretøy og dekktype kan du være sikker på at et sommerdekk fra Michelin er av høy kvalitet og vil gjøre kjøreopplevelsen enda bedre.